Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-08@18:17:28 GMT

پرواز پهپاد‌های ایرانی بر فراز «چرخ»

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۱۸۹۶

پرواز پهپاد‌های ایرانی بر فراز «چرخ»

سی‌امین قسمت «چرخ»، ساعت ۱۹ امروز، دوشنبه ۱ مهر، به مناسبت بزرگداشت هفته‌ی دفاع مقدس، با بررسی پهپاد‌های ایرانی روی آنتن شبکه‌ی چهار می‌رود.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در اولین روز پاییز امسال، حسین فروتن به‌عنوان مجری-کارشناس میز علم «چرخ»، میزبان سه کارشناس پهپاد خواهد بود؛ عبدالمحید مختارزاده، اولین فرمانده‌ی پهپاد ایران در جنگ تحمیلی، محمدرضا خان‌محمدی، عضو یگان رعد اولین یگان پهپادی زمان جنگ و حامد سعیدی، دبیر کارگروه پهپاد‌های غیرنظامی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس اسناد موجود از سال ۱۹۵۹،۵۰ کشور از پهپاد‌ها استفاده کرده‌اند و در حال حاضر ۳۲ کشور در حال طراحی و توسعه‌ی توان عملیاتی حدود ۲۵۰ مدل پهپاد هستند. این پرنده‌های بی‌سرنشین کاربرد‌های گسترده‌ای در حوزه‌ی نقشه‌برداری، بررسی‌های جغرافیایی، هواشناسی، ارتباط مخابراتی، ناوبری، جاسوسی و همچنین امور نظامی و امنیتی دارند و در سراسر جهان به UAV معروفند، ولی در ایران از اختصار عبارت «پرنده‌ی هدایت‌پذیر از دور» نام «پهپاد» برایشان انتخاب شده است.   ایده‌ی ساخت پهپاد در ایران از اوایل دهه‌ی ۵۰ مطرح شد و بیشتر برای کاربرد‌های جغرافیایی بود. قرار بود برنامه‌ای ۱۰ ساله برای یادگیری علوم مرتبط با پهپاد‌ها اجرا شود و از سال ۱۳۶۰ ایران به ساخت پهپاد بپردازد. صحبت از ساخت پهپادی به نام «هدف» بود که به نتیجه نرسید. تا اینکه سال ۱۳۶۲ به گوش فرماندهان سپاه رسید که افرادی در جهاد دانشگاهی اصفهان بنا به علاقه‌ی شخصی پهپاد‌هایی برای عکس‌برداری هوایی می‌سازند.   آن سال‌ها هواپیما‌های شناسایی RF۴ ارتش با محدودیت پروازی مواجه بودند درحالی‌که تهیه‌ی عکس هوایی از مناطق جنگی ارزشی حیاتی داشت. چند نفر از این محققان برای تکمیل پروژه‌شان به جبهه‌ها رفتند و نخستین گردان پهپادی ایران شکل گرفت؛ گردان پهپادی رعد سپاه. در گردان رعد آزمایش‌هایی در مناطق عملیاتی برای رفع نواقص پهپاد‌ها انجام می‌شد. در این قسمت «چرخ» این تاریخچه‌ی استفاده از پهپاد‌های ایرانی در جنگ و وضعیت فعلی ساخت پهپاد‌های ایرانی بررسی خواهد شد. گزارش مستند بهزاد یوسفی از باغ‌موزه دفاع مقدس از دیگر بخش‌های این قسمت «چرخ» خواهد بود.
مجله‌ی تصویری «چرخ» مهم‌ترین رویداد‌های علم و فناوری و مسائل روزمره‌ی زندگی را با نگاهی تخصصی و به‌زبانی ساده و با حضور کارشناسان، اساتید دانشگاه و نخبگان بررسی و واکاوی می‌کند.
«چرخ» سه روز در هفته، یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه، از ساعت ۱۹ به‌صورت زنده از شبکه‌ی چهار پخش می‌شود. مجری «چرخ» حافظ آهی است و محمد جباری سردبیری برنامه و الهه بهبودی تهیه‌کنندگی «چرخ» را بر عهده دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برنامه چرخ شبکه چهارم سیما پهپادهای ساخت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۱۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران در این پایگاه مخفی برای حزب الله لبنان پهپاد می سازد؟ | جزئیات ادعای تلگراف

به گزارش همشهری آنلاین، روزنامه انگلیسی تلگراف، ضمن انتشار خبر فوق نوشت: تأسیسات ساخت پهپاد در ایران از زمان تأسیس‌ در سال ۲۰۰۶ و با وجود تحریم‌های آمریکا تا سه برابر بزرگ‌تر شده‌اند. این تأسیسات در ۵ مایلی شهر قم قرار دارد و از ۵۰۰ متر به ۱۵۰۰ متر توسعه یافته ‌است.

رهبر ایران از سال ۲۰۰۴ دستور توسعه صنایع تولید هواپیماهای بدون سرنشین را صادر کرد. شرکت صنایع هوائی قدس، تولیدکننده اصلی، با وجود اینکه از دسامبر ۲۰۱۳ مورد تحریم‌های خزانه‌داری آمریکا قرار داشته، همچنان به گسترش فعالیت خویش ادامه می‌دهد.

این تأسیسات در واقع‌، یک باند کوتاه فرود هواپیماهای کوچک کشاورزی بود که افزایش پیدا کرد. این افزایش طول باند اجازه داده‌ که پهپادهای بزرگ‌تر و با برد بلندتر از آن استفاده کنند. چنین پهپادهایی در حمله ماه گذشته به اسرائیل مورد استفاده قرار گرفتند.

این تأسیسات علاوه ‌بر اینکه محل آموزش و آزمایش پهپادهای برد بلند مهاجر است که می‌توانند ۱۰۰۰ مایل را در ۲۴ ساعت طی کنند، محل آموزش ناوبران پهپادها هم هست.
گروه‌های شبه‌نظامی مختلف تحت حمایت ایران از سراسر منطقه در اینجا آموزش می‌بینند. از جمله اعضای حزب‌الله لبنان که در گروه‌های کوچک چندنفره در این مرکز آموزش می‌بینند.

حزب‌الله لبنان عملیات نظامی خود علیه اسرائیل را از زمان آغاز جنگ غزه در تاریخ ۷ اکتبر آغاز کرده‌ و تاکنون بیش از ۳۵۰۰ پرتابه به سمت اسرائیل پرتاب شده که باعث کشته‌شدن چندین نظامی و غیرنظامی شده‌ است. این وضعیت، بدترین شرایط جنگی را از زمان جنگ دوم لبنان پدید آورده ‌است. ۱۰۰ هزار اسرائیلی مجبور به کوچ از مناطق مرزی لبنان شده‌اند و هیچ دورنمایی برای بازگشت آنها در مرزهای شمالی وجود ندارد.

وزارت دفاع ایران منطقه‌ای به وسعت ۵/۹ کیلومتر مربع را برای تاسیس این مرکز در اختیار گرفته ‌است. پهپادهای ایرانی در حمله ماه گذشته ایران به اسرائیل مورد استفاده قرار گرفتند. ایران تاکید دارد که این اقدام نظامی، تنها یک اقدام آزمایشی بود و اقدام‌های بیشتری در قبال دشمن اصلی (سرائیل) در نظر دارد.

داگلاس بری، پژوهشگر ارشد نیروی هوائی در اندیشکده مؤسسه بین‌الملل برای پژوهش‌های استراتژیک می‌گوید: تامین پهپاد برای حزب‌الله لبنان و حوثی‌ها در یمن، به ایران اجازه خواهد داد تا بتواند در میدان جنگ، طراحی، عملکرد و دقت عمل موشک‌ها و پهپادهایش را آزمایش کند. صادرات این سامانه‌ها به ایران اجازه می‌دهد تا نقاط ضعف ابزارهای پدافندی مقابله با آنها را نیز ارزیابی کند. ایران از این طریق، دردسرهای بزرگی برای رقبای منطقه‌ای‌ درست کرده است.
آنچه درباره تحلیل روزنامه تلگراف گفتنی است، این است که به نظر می‌رسد روزنامه انگلیسی یک دهه دیر، از گوشه‌ای از عمق روابط ایران و دیگر اعضای جبهه مقاومت خبردار شده است.

کد خبر 850258 منبع: کیهان برچسب‌ها ایران و اسرائیل خبر ویژه لبنان - حزب الله

دیگر خبرها

  • مسکو: پهپاد اوکراین بر فراز «بلگورود» منهدم شد
  • ساخت پهپادهای چندطیفی برای تشخیص آفات محصولات کشاورزی
  • رقابت‌ پهپادهای ایرانی و ترک در جنگ اوکراین
  • ایران در این پایگاه مخفی برای حزب الله لبنان پهپاد می سازد؟ | جزئیات ادعای تلگراف
  • تام کروز از خلبانان ایرانی الهام گرفت
  • رسانه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • پایگاه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • فرانسه پهپاد کامیکازه با سرعت ۴۰۰کیلومتر برساعت ساخت
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی
  • ظاهر عجیب و غریب پهپاد نظامی ساخت هند! (عکس)